Upplev Malmö till sjöss

Många roliga och spännande upplevelser går att få till sjöss. Malmö är en utav de svenska städer där det finns flest vattenaktiviteter. Upplev staden på SUP-bräda, ta en bit mat på en båt eller ta ett race med gummibåtar.

malmo_turning_torso75

En ny trend har nu slagit till med stor kraft i Sveriges storstäder, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Man ska inte längre ta en tur på promenadstråken för att uppleva staden, utan man ska se staden till sjöss – på en bräda, ute i vattnet. SUP, eller standup paddleboarding, är nämligen en väldigt populär aktivitet och alla som kan stå på benen, kan testa på. Det kan se aningen svårt ut, men faktum är att det är mycket lättare än att paddla kanot. SUP-brädan är ungefär som en flytbrygga som man bara kan kliva på. Sporten kom till Sverige för fyra år sedan och svenska kanotförbundet hävdar att SUP är den snabbast växande vattensporten i världen. Flera företag hyr ut SUP-brädor och i Malmö är till exempel Ribersborgsstranden ett bra ställe att testa på sporten.

Ät mat på Prins Bernhard

Nöjer man sig med att bo nära vattnet finns en rad fina hotell nära Västra Hamnen. Dessa kan man hitta på www.hotellmalmo.nu. Det finns även möjligheter att äta nära vattnet i Malmö. Faktum är att det finns en rad restauranger som är belägna på båtar. Ett exempel är nöjesbåten Prins Bernhard som nu inrymmer den irländska puben The Dubliner. Båten ligger förtöjd vid Skeppsbron, skriver Sydsvenskan.

Vrålåk i en speedcat

Den mer våghalsiga, som verkligen vill ha en upplevelse till sjöss i Malmö, kan testa på att köra så kallade speedcats. Speedcats är katamaraner som är uppblåsbara och kan köra i upp till 45 knop.

”Thundercat racing har kommit att bli en populär racerbåtsport i Australien, på Nya Zeeland, runt om i Europa och här i Sverige.” Läs mer.