Tre klassiska nyårsstäder

fyrverkerierÄr du en av dem som är sugen på att lämna landet över nyår så har du kommit helt rätt. Det finns tre städer som är riktiga klassiker att fira nyår i, som garanterat kommer ge den rätta känslan. I dessa städer kan du njuta och fira in det nya året rejält.

Att resa är det största nöjet enligt de flesta och trenderna kring resmålen varierar från år till år. Resorna som låg i topp under 2016 liknade de bästa resorna för 2015, och då var det många klassiska resmål som gällde. Resor är det man sparar till, längtar efter och drömmer om. Och vad är då inte bättre än att resa på årets festligaste högtid, nämligen nyårsafton! De klassiska resmålen London, Berlin och Paris ligger även detta år i nyårstoppen, frågan är vilken stad som faller dig i smaken?

London – poppis filmstad

London är staden som man ser i många filmer, och har man ännu inte besökt London så finns det förmodligen inget bättre tillfälle än att åka dit över nyår. Men det gäller att man gillar när det händer mycket. I Expressen tipsas det om flera härliga städer att besöka på nyår, och London är en av dem. I centrala London är det ofta fullsmockat under nyår, och för att man ska få de bästa platserna under stadens firande så måste man köpa biljetter. Där kan man förvänta sig pampigheter, fyrverkerier, härlig musik och äkta filmstämning.

Berlin – trendstaden

Berlin är ett annat alternativ det tipsas om, som blivit mycket trendigt på senare år. Man kan säga att Berlin är mästare på att fira nyår, och hit vallfärdar partysugna människor från hela världen. I Berlin är det full fart och under nyår är festligheterna i toppklass med musikscen, ljusshower, rader av partytält och hundratals nyårsöppna krogar och klubbar.

Paris – för romantikern

I Paris arrangeras ingen klassik nedräkning eller någon officiell ceremoni för nyårsafton. Men det blir inte dåligt för det. Staden är perfekt för romantiska nyårsupplevelser, eller den lite mer kulturella resan. Missa dock inte ljusspelen på Eiffeltornet och Triumfbågen, eller de privata fyrverkerierna som syns över hela staden vis tolvslaget.