Tips på presenter till kalaskul kalas!

Är det inte alltid så att den där inbjudningen till barnkalaset gör sig påmind i sista sekunden och man står där lite handfallen utan att veta vad man ska köpa? Man vill inte sabotera något barns födelsedagskalas med en katastrofalt tråkig present, därför kommer här lite tips på vad du kan handla utan att göra någon besviken!

Visst är det redan nämnt, kanske den största favoriten av alla som får de flesta barnen att skaka av glädje och kan hålla dem sysselsatta på resor och annat: slajm. Är det inte alla barnens favorit? Denna hemska produkt som kanske är på föräldrarnas topp tio-lista över saker de inte vill ha mer av i sitt hem, men som barnen aldrig verkar få nog av. Är du nånsin osäker på vad du ska köpa till födelsedagsbarnet – köp bara slajm. Kort och gott. Men lugn, här är fler tips:

Billigt, smått och gott

Tumregeln när man ska köpa en present till ett barnkalas är att vara noga med att inte gå överstyr i priset. Det kan nämligen besvära värdföräldrarna. Barn bryr sig inte om dyra eller billiga presenter, de vill bara ha mycket och saker som ger stort intryck på en gång! En favorit bland barnen är att få en så kallad ”goodie-bag” med lite smått och gott i. Kanske lite slajm, en klubba och några klistermärken? Det är som en guldgruva för ett barn och räcker absolut som present!

I en artikel från aftonbladet.se resoneras det kring att föräldrar blir ruinerade av alla kalas deras barn bjuds på, och en del tycker att en 50-lapp bör räcka för kostnaden på en present:

Min yngste son Mabou, som är sju år, går ungefär på ett kalas i månaden. Då blir 100 kronor per present klart kännbart för min ekonomi. Men jag märker en stor skillnad de senaste åren. Många barn kommer med så dyra presenter att man som förälder hajar till. Det trappar både upp förväntningarna hos barnen och pressen på andra familjer.