Tips på giveaways på jobbet

Giveaways känner de flesta till är ett bra sätt för företag att skapa lojalitet både bland kunder och anställda. Ska man använda sig av giveaways tycker vi att man ska ta tillfället i akt och göra något riktigt bra av det. Här kommer lite idéer om hur och när du kan använda dig av detta för att skapa maximalt gott intryck av mottagaren!

Det kostar inte mycket att ta fram fina giveaways till kunder eller anställda. Det är ett av de smartaste sättet att skapa sammanhållen och schysst branding. Det är svårt att mäta exakt vilka positiva effekter giveaways har, men sammantaget kan man säga att det skapar det där omätbara: uppskattning, och förstås igenkänning. Allt vi tipsar om nedan går att hitta på Produktsajten.

Det viktiga när man ska ge giveaways är att se till att det man ger har en funktion som mottagaren har en praktisk användning av. Du vill nämligen att mottagaren ska kunna använda din giveaway många gånger, för att sprida ditt varumärke och skapa positiva upplevelser kring det du har valt att ge bort. Det tåls att säga att du ska ha din logga på den.

Giveaways på konferensen

Tänk på att giveaways är skattepliktiga. Det du kan ha i åtanke är dock jul- jubileums- och minnesgåvor skattefria! Det finns dock regler för hur mycket det får kosta, så titta på Skatteverket om du är osäker. Minnesgåvor till varaktigt anställda är också skattefria. Pengar får man dock inte ge skattefritt, men du kan också ge giveaway i form av ett presentkort och då är det fortfarande skattefritt.

Ta varje tillfälle i akt att skapa ett sammanhållet intryck. Är det en ny plan ni ska gå igenom, nya utmaningar, står ni kanske inför en konferens där ni ska diskutera något särskilt ämne? Att ge bort USB-stickor är smart om man på ett enkelt och smidigt sätt vill säkerställa att alla får information innan ni ska konferera. Dessutom går de ju att återanvända och efter konferensen kan de anställda få använda dem lite hur de vill.

Pennor, skrivblock, små click-clack askar med pastiller i – egentligen är det bara din egen budget som sätter gränserna.

Giveaways på företagsfesten

Kanske är det så att företaget firar ett jubileum, eller har ni nått ett vinstmål? För att skapa incitament för att företaget ska gå fram är det som bekant viktigt att involvera de anställda i processen och få dem att känna sig delaktiga i alla de mål som uppfylls. Detta gör man bäst med fest! På Produktsajten kan du hitta chokladmynt som man kan trycka ner i bakelser, eller kanske trycka företagets logga och ge bort i små fina cellofanpåsar?

Du kan få lite inspiration här om du vill veta vad andra brukar ge i giveaways under jul till exempel. Många nöjer sig med att boka julbord eller ge bort ett presentkort, men vi tycker att man ska göra det mer personligt än så och kanske kombinera julbordet med en liten gåva som de anställda kan glädjas åt.