Resor 2015

Sitter du just nu och blickar fram mot det kommande året, med tankar på var du ska spendera din semester? Att resa iväg, oavsett om det är en upplevelse bort mot bergsklättring i Asien till en solsemester på Mallorca är någonting som gör att många mår bättre, och att planera sin resa kan  ge ett lugn trots att det är flera månader kvar till ledighet. 

Vart reser dina grannar?

Men var blir det av att åka detta år? Hur ska du få ut det bästa av din resa? Och vad ger den bästa upplevelsen? I en artikel från Expressens “Allt om Resor” (läs hela artikeln här) har man letat fram statistik som visar Svenskarnas resplaner.  I statistiken kan vi se att Bangkok (fortfarande) är det stora favoritresmålet för Stockholmare, Göteborgare, Malmöiter och Umeåbor medan de som till exempel bor i Linköping och Växjö helst åker till Las Vegas och Pittsburgh. En kul undersökning och en kan ju undra hur det kommer sig att de som bor i Linköping fördrar Las Vegas medan majoriteten av övriga Sverige vill till Thailand.

Sportresor en stor trend

Någonting som vi tror kommer att bli stort för 2015, är att åka på sportresor. Antingen för att åka skidor i Alperna eller för att se en fotbollsmatch i England, men det handlar om sportintresset. Anledningen till att just sportresor kan bli en väldigt stor trend är för att vi de senaste åren sett en stor hälsotrend invadera Sverige, och detta är mest troligt nästa steg. Och det bästa är att det inte alls behöver vara svårt att få till en sportresa. I Sverige finns det många resebolag som anordnar sportresor och skräddarsyr hela resepaketet. Du får flyg, boende och biljetter till matchen eller liknande och allt du behöver göra är att ha koll på ditt pass. ????????????????????????????????????????

Fotbollsresa

En av de mest eftertraktade resorna är att åka till England att se just Fotboll och det är antagligen för att fotboll är något av en nationalsport i Sverige. I en krönika från Göteborgs Posten kan du här läsa om “drömmen om Champions League” – vilket handlar om hur Malmö lyckades ta sig till gruppspelet i Champions League, och glädjen det innebar. Och att se sitt egna lag spela mot ett lag som Manchester United eller Milan måste vara en riktigt stor dröm för de flesta som är fotbollsintresserade.

Aktivtetsresa

Om du inte är fotbollsintresserad är det självklart ett dumt val att åka iväg för att se en sådan match. Kanske vill du hellre röra på dig själv? Då är en aktivtetsresa det bästa alternativet för dig. Exempelvis är det perfekt att ta sig till alperna, någonting som också blir allt mer populärt. Det är dock viktigt att vara försiktig om du planerar att åka på en sådan resa till sportlovet. I en artikel här  varnas det för akut lavinfara, och de lyfter dessutom väldigt viktiga tips på hur du skyddar dig om du ändå väljer att åka. Andra bra aktivitesresor är träningsläger, yogaresor eller “upptäcktsresor” där du reser för att se naturen.

Längdskidor på sjö