Rent kontor minskar risk för sjuka

Det är på grund av att vi jobbar när vi är sjuka som vi också drar hem smittor till våra barn. Dessutom är många av våra kontor inte skötta på rätt sätt. Med gröna växter som tar upp gifter från luften och hygieniska allmänna utrymmen som kök och toaletter kommer vi kunna minska sjukskrivningar och VAB.

Ett rent kontor minskar risken för att det sprids smittor på kontoret. Vi kan rekommendera Uppsala Städpartner om du har en arbetsplats i Uppsala, eftersom de har en mycket bra filosofi kring lokalvård. De erbjuder all form av städtjänster på företag och kontor, och med professionellt utförd lokalvård kan man faktiskt minska risken för att arbetsplatsen i sig genererar sjukdom.

Hygien viktig på arbetsplatsen

Både större och mindre arbetsplatser drabbas av att folk är hemma sjuka och vabbar. Det beror oftast på att man kanske kommer till jobbet en dag även fast man känner sig hängig. Det finns någon form av outtalad skam och stress kring att sjukanmäla sig. Värt att tänka på är dock att det är under den första tiden under en sjukdom som man också är som mest smittsam. Att ens kollegor sedan fångar upp ens virus eller bakterier och för dem hem till sina barn, som också vistas i allmänna utrymmen som på förskolan, gör det kanske inte enklare. Svenskarna jobbar helt enkelt i alldeles för stor utsträckning även när de är sjuka.

Att ha ett harmoniskt kontor med mycket krukväxter och utrymmen som sköts om väl är själva nyckeln till att det inte sprids en massa onödiga sjukdomar. Det i kombination med en slags allmän mentalitet om att inte dyka upp på kontoret varken när du är sjuk eller om du inte riktigt hunnit bli frisk än. På Arbetsmiljöverket kan man också läsa mer om hur man kan skapa en miljö som inte genererar stress, som också kan bidra till sjukdom.

Men att bli sjuk på grund av att man över huvud taget vistas på jobbet är det nog ingen som önskar varken sig själv eller sina kollegor! Snyggt, rent och hygieniskt är mycket viktigt.