Den stora upplevelsen: att flytta

De största upplevelserna i livet är egentligen inte saker som att hoppa fallskärm, de är de mindre sakerna: den första kyssen, den stora kärleken och så vidare. Och så klart, att flytta.  Att flytta är någonting vissa gör ofta, andra kanske bara en gång i hela sitt liv. Oavsett hur många gånger, hur långt man flyttar eller av vilken anledning – är det en upplevelse. Det är spännande och nervkittlande att veta att en snart kommer ha ett nytt hem, en ny säng. En ny plats. Att flytta är därför inte heller alltid enkelt. Många är det som stressar upp sig och är nervösa i samband med en flytt, även fast det oftast går smärtfritt. Det bästa man kan göra om man känner en osäkerhet inför flytten är att anlita en flyttfirma som hjälper till med allt från själva flytten till flyttstädningen. En rekommendation på bra flyttfirma är http://flyttfirma7tr.se.

Bo i en container?

Några som verkligen fick en upplevelse av flytten, var säkert de studenter som flyttade in i de nya studentbostäderna i Sundbyberg, Stockholm – tidigare i april. De ska nämligen bo i containrar. Hur galet de än låter, ser det faktiskt ut att vara ganska trevligt när man tittar på bilderna i denna artikel från Expressens Leva och Bo. Att folk behöver bo i containrar visar ju dock också att bostadsbristen i Stockholm är stor, vilket självklart är ett problem som regeringen måste ta tag i på allvar.

Läs på om flytt

En bra sak är också att läsa på om hur det fungerar med flytt. Det kan en göra på exempelvis Skatteverket, under kategorin “flytta inom Sverige“. Där hittar du all information om vad som gäller, och du kan på samma ställe också göra din flyttanmälan som Skatteverket måste ha. Det är väldigt viktigt att ha rätt folkbokföringsadress, eftersom du annars till exempel kan behöva betala fel skatt.

flytta flyttlåda flytt