Att arbeta ska vara en upplevelse

Det var hårt mot hårt när SAS idag kontrade mot sina anställda som hotat med strejk: “jobba eller förlora jobbet“. Varpå strejken med det under dagen ställdes in. Det var SAS kabinpersonal som utsätts för de hårdare krav av företagets ledning, och det är den danska personalen det handlar om. Anledningen till att personalen ens valt att hota med strejk . Detta är anledningen enligt Aftonbladet:

– Facket CAU som organiserar SAS kabinpersonal har inte rätt att sitta med i förhandlingarna om ett avtal i Cimber, så SAS kan följa EU:s lägstanivåer, säger en svensk som jobbat i kabinen i danska SAS i mellan 10 och 15 år.

Upplevelse att arbeta

Några saker som måste ingå på alla arbetsplatser:

  • Bra arbetstider enligt lagen
  • Bra arbetsmiljö med allt från arbetsplats till kollegor
  • En skälig lön för arbete

Dessa ovan ska vara självklara, och det är de för de flesta i Sverige. Och vi har tur. I en artikel från Dagens Nyheter kan vi läsa om Japan, och som man skriver den “osunt höga arbetsmoralen som sliter ut människor i förtid”. Hur SAS idag hotade sina anställda får ju tankarna till den artikeln.

Och utöver dessa självklara saker – borde arbetsgivare även erbjuda upplevelser. Saker som gör att det är kul att gå till jobbet. Sådant kommer av exempelvis Konferens följt av trevligheter (middag, fest, aktivitet ex. bowling), sommar och julfirande när det gäller med tillhörigheter som exempelvis julklappar och kräftskiva (perfekta julklappar för företag finns att hitta på nätet) eller en resa med företaget som ökar teamkänslan och glädjen i att arbeta. Det är uppenbart att SAS inte lyckats med detta för sina anställda.  För varför blev det strejk? Vad är det som gör att anställda inte längre vill arbeta? Det handlar såklart om att även arbetet måste vara en upplevelse. Och nog är det självklart att vi alla måste arbeta, och att det inte alltid kan vara roligt på jobbet. Men det är faktiskt en arbetsgivares skyldighet att göra sitt yttersta för att de anställda ska trivas. Förhoppningsvis kommer SAS personalproblem att lösas och de anställda kommer att börja trivas på sin arbetsplats.

företag tummen upp